...čistá frekvence zdraví

22. 09. 2020

zpět do blogu

Hubnutí pomocí biorezonance

blog_foto.jpg

Biorezonance je léčebná metoda, která pomocí impulzů elektromagnetického vlnění nutí tělesné tkáně, aby pracovaly v efektivnějším režimu. Jinými slovy napomáhá tomu, aby si tělo samo poradilo s různými problémy. Obnovuje mezi buňkami elektromagnetickou komunikaci a tím nastoluje ztracenou rovnováhu a správný tok energie v těle. Tohoto efektu lze využít nejen při řešení různých zdravotních potíží, ale také při podpoře hubnutí.

Základním předpokladem hubnutí jsou dvě věci, na které je třeba se zaměřit, na jedné straně příjem energie v podobě stravy a na druhé straně její výdej, to znamená pohyb a vůbec veškerá fyzická námaha. Toto jsou poznatky, které bezpochyby všichni víme, ale často se stává, že i když se sebevíc snažíme, kýženého efektu nedosáhneme. Někteří lidé mají vlivem různých diet natolik snížený bazální metabolismus, že se jim v podstatě hubnutí nedaří. Další věcí, která hraje velkou roli v procesu hubnutí, je vliv oteplovacího či ochlazujícího účinku některých potravin.

Povahově teplá strava pomáhá rozhýbat metabolismus, naproti tomu chladné potraviny jej zpomalují. Které potraviny jsou tedy povahově teplé až horké? Z logiky věci vás určitě napadne koření a to zejména kurkuma, skořice, bazalka, tymián, majoránka a nejen to, patří sem husté teplé polévky, pití teplé vody na místo studené, cibule, česnek, zázvor a další potraviny. Velmi oteplující účinek má například yogi čaj.

Ale vraťme se k biorezonanci. Tato metoda vám může být velmi nápomocná v nastartování procesu hubnutí, tím, že dokáže aktivovat zpomalený metabolismus, podpoří detoxikační procesy v těle, eliminuje chuť na sladké a významným způsobem sníží stres. Podpora hubnutí pomocí biorezonance je propracovaná metoda, která využívá stimulace specifických akupunkturních bodů na těle, které souvisí s metabolismem a žlázami s vnitřní i vnější sekrecí, které mají na látkovou výměnu zásadní vliv. Je to především štítná žláza, slinivka, játra, sekrece žaludeční a střevní sliznice.

Pacientům, kteří se rozhodli k redukci hmotnosti, biorezonance pomůže v pocitu rychlejšího nasycení při nižším příjmu potravy, přestává se objevovat tzv. vlčí hlad, takže dokáží bez větších potíží udržet pauzy mezi jídly, aniž by museli něco uždibovat. Biorezonance pomůže také srovnat psychiku, stabilizovat výkyvy nálad a nervozitu. Tyto pocity se při redukci hmotnosti objevují velmi často. Do jisté míry je můžeme přirovnat k abstinenčním příznakům. Mohou být natolik nepříjemné, že zapříčiní to, že pacient ve svém úsilí o změnu jídelníčku selže a opět se vrátí ke svým oblíbeným nezdravým jídlům s frustrujícím pocitem selhání. Biorezonanční ošetření je pro samotného pacienta v podstatě velmi příjemně strávená doba, během které sedí na křesle a terapeut mu přikládá speciální elektrody na různá místa na těle. Během této doby může pacient v klidu relaxovat.

Nelze říct, že samotná biorezonance způsobí redukci hmotnosti. Úsilí pacienta zůstává stále klíčové, ale motivovanému jedinci pomůže k dosažení kýženého cíle.

Autor:
Mgr. Marie Marková